Mai multi brazilieni impatimiti ai internetului au creat o enciclopedie online dedicata prostitutiei. Intitulata WikiGP, aceasta functioneaza dupa modelul encliclopediei online cu acces gratuit - Wikipedia, la continutul careia poate contribui orice utilizator, informeaza Newsin care citeaza AFP.

Potrivit sursei citate, WikiGP poate fi accesata la adresa www.wikigata.com, avand mai degraba scopul de a oferi utilizatorilor "o imagine clara si rapida a locului sau modului in care lucreaza damele de companie", si nu acela "de a fi un forum de dezbateri sau un site de anunturi pentru insotitoare (prostituate - n.r.)".

Literele GP sunt initialele expresiei "Garota de Programa", care literal inseama "fata pentru o iesire", un eufemism folosit in Brazilia pentru prostituate.

Pe acest site, sute de prostituate pot fi evaluate si clasificate dupa pret, adresa si nota acordata de clienti, prostituatele insesi avand posibilitatea sa adauge sau sa modifice aceste referinte.

WikiGP prezinta, de asemenea, fotografii, descrieri, numere de telefon, program de lucru si tipuri de servicii furnizate, existand chiar un spatiu rezervat unui curriculum vitae detaliat al prostituatelor.