Grupul Realitatea - Catavencu renunta la toate productiile si investitiile pe care le facea pentru postul TV Romantica, dar pastreaza actiunile pe care le detine in cadrul societatii, informeaza Pagina de Media. Mai precis, ies din grila toate emisiunile romanesti si raman doar productiile straine, urmand ca aproximativ 20 de oameni sa fie redistribuiti in cadrul grupului.

Realitatea-Catavencu detine 49% din actiunile Romantica, restul de 51% aflandu-se in posesia grupului international Chello Zone.

Potrivit lui Sorin Enache, directorul general al grupului, motivul stoparii productiilor locale tine de un raspuns al Chello Zone la o oferta de preluare a actiunilor de catre Realitatea-Catavencu.

"In cazul unui raspuns pozitiv de la Chello Zone, vom reveni cu o grila noua, dar nu mai devreme de trei luni (...) Sper ca raspunsul lor sa fie pozitiv. Ramanem oricum actionari in acest parteneriat. Daca vom deveni majoritari, vom relua productia proprie”, a detaliat el pentru Pagina de Media.

Intr-un comunicat remis HotNews.ro, grupul anunta oprirea temporara a investitiilor in cadrul televiziunii Romantica, pana la primirea unui raspuns ferm din partea Chello Zone.

Prin urmare, Realitatea-Catavencu renunta la productiile cu continut local pentru primul trimestru al anului 2009, urmand ca o mare parte din personalul implicat momentan in producţia locala sa fie redistribuit in cadrul grupului.

Postul va continua sa emita, insa fara urmatoarele emisiuni romanesti: Meriti sa fii cineva, Jurnalul public, 1001, Supravietuitorii, J’Adore TV, Superbebe TV si Duminica prietenilor.

Raman in grila serialele Dallas, Dinastia si Dr. Quinn.