Grupul Intact a confirmat, marti, printr-un comunicat de presa ca “implementeaza o politica de reducere a costurilor, in scopul diminuarii efectelor crizei financiare”, printre masurile vizate la nivel de trust numarandu-se si reducerea salariilor angajatilor Intact Media Group cu 20%. Informatii pe aceasta tema, referitoare in special la Jurnalul National, au circulat inca de luni, comunicatul precizand ca este vorba despre reduceri la nivelul intregului grup.

Luni, diverse surse din cadrul Intact au afirmat ca vor avea loc reduceri de salarii de pana la 20%, dar ca ar urma sa fie fi aplicate diferentiat, in functie de criterii precum nivelul salariului, performanta angajatului sau profitul companiei. Catalin Tolontan a spus tot luni pentru HotNews.ro ca reducerea costurilor nu ar implica reduceri salariale la Gazeta Sporturilor. Iar o sursa a afirmat, totodata, ca publicatiile Saptamana Financiara si Financiarul nu ar urma sa fie afectate de masuri semnificative.

La randul sau, directorul Jurnalului National, Marius Tuca, a declarat intr-un interviu publicat marti pe Pagina de media ca la aceasta publicatie bugetul pentru proiecte ramane neschimbat si ca “Jurnalul national va avea in 2009 cele mai multe proiecte editoriale. Mie imi place sa cheltuiesc. Sunt in postura unui fiu risipitor. Nu vreau sa fac profit, ci calitate editoriala”.

Comunicatul de marti al Intact:

INTACT Media Group precizeaza ca implementeaza o politica de reducere a costurilor, in scopul diminuarii efectelor crizei financiare, care sunt deja resimtite in tara noastra, dar care vor lua amploare peste cateva luni, conform estimarilor specialistilor.

Printre masurile luate la nivel de trust se afla si reducerea salariilor angajatilor INTACT Media Group cu 20%. Directorii companiilor care alcatuiesc trustul – printre care se afla si Sorin Oancea, Gabriela Vranceanu Firea, Catalin Tolontan, Marius Tuca, Florin Nicoara, Mihai Gadea, Serban Barbato, Dan Matiescu, Radu Naum – au prezentat deja un buget de salarii pe anul 2009, redus cu 20% in comparatie cu anul trecut.

Aceasta masura a fost luata tocmai pentru a preintampina efecte nedorite ale crizei, cum ar fi concedierile masive.

“Singurul criteriu pe baza caruia in INTACT vor fi facute concedieri vreau sa ramana performanta. Motivul pentru care am apelat la aceasta masura, reducerea salariilor, este tocmai pentru a evita disponibilizarea unor profesionisti, care, in mod normal, n-ar trebui sa-si faca griji pentru siguranta locului de munca”, declara Camelia Voiculescu, PDG INTACT.

“Trecem printr-o perioada grea, in care declaratiile sententioase facute din considerente de imagine sunt ultimele lucruri de care avem nevoie. Sunt sigura, insa, ca vom depasi cu bine aceste luni de criza economica, daca avem toti un comportament matur si suntem solidari”, precizeaza Camelia Voiculescu.

INTACT MEDIA GROUP este primul grup media din Romania aflat in proprietate privata, bazat pe capital exclusiv romanesc.

In prezent INTACTMEDIA GROUP cuprinde sase statii TV - Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV, Antena International,GSP TV, o companie de productie - Intact Production, o regie de vanzari, INTACT Advertising, 2 posturi de radio - Romantic FM si Radio Zu, un cotidian quality - Jurnalul National, un ziar de sport - Gazeta Sporturilor, un saptamanal financiar - Saptamana Financiara, un cotidian de business - Financiarul, o revista dedicata vietii sanatoase - Felicia, Media Sport Group - ce partenerul BBC pentru Romania, Bulgaria si fosta Iugoslavie si care detine patru reviste (Top Gear, 4 WD, Good Food si Good Homes), revista Confidential , Editura si Tipografia Intact, o agentie de stiri online – All News, doua companii New Media - Open media Network si Intact Interactive, precum si fundatia "Mereu Aproape".