La o saptamana dupa ce a somat posturile TV sa mute concursurile interactive dupa ora 22.00, CNA a revenit, joi, asupra deciziei, concursurile cu premii in obiecte fiind permise si in timpul zilei, in anumite conditii, scrie Pagina de media. Potrivit sursei citate, "votul a venit dupa o sedinta in care forul a avut o atitudine mult mai toleranta decat saptamana trecuta".

Pagina de media spune ca, potrivit reprezentantului companiei ce organizeaza aceste concursuri interactive, Games Factory, dimensiunile afacerii se ridica la "200-300.000 de euro lunar, de la opt televiziuni cu care firma lucreaza. Parte din sume au fost platite deja, in avans, pentru contractele din 2009 (un argument invocat pentru mentinerea si ziua a acestor concursuri".

Sursa citata afirma ca "parte din probleme au fost rezolvate", totusi, inclusiv faptul ca TVR a renuntat la jocurile interactive si ca pe parcursurilor emisiunilor de acest fel trebuie specificate clar o serie de informatii suplimentare, precum elemente de baza ale regulamentului si tariful cu tot cu TVA.

La sedinta din opt ianuarie, cand au somat posturile sa mute concursurile interactive dupa ora 22.00, motivul invocat de membrii CNA a fost incalcarea codului audiovizual, potrivit caruia aceste concursuri cu premii in bani pot fi difuzate numai seara, la care se adauga insistentele prezentatoarelor, dincolo de limita legala, ca telespectatorii sa intre in joc.

Intr-un articol de opinie separat, Petrisor Obae face, pe Pagina de media, un istoric al tentativelor ca CNA sa-si spuna cuvantul in privinta neregulilor legate de emisiunile interactive, o poveste care "incepe acum trei ani, iar atitudinea CNA fata de aceste veritabile pacaleli TV a fost mereu una ingaduitoare. De ce oare?"

Citeste pe Pagina de media: "Odiseea pacalelilor TV si multe semne de intrebare"