Miliardarul mexican, Carlos Slim, ar putea investi in compania americana de presa New York Times, aflata momentan in dificultate din pricina crizei economice, potrivit paginii de internet a publicatiei Times. Investitia miliardarului, care mai detine o participatie de 6,4% la grupul NYT, s-ar putea traduce in actiuni preferentiale, fara a avea insa si drept de vot in cadrul companiei condusa de familia Sulzbergerd.

Potrivit sursei citate, o astfel de intelegere intre cele doua parti este menita sa pastreze controlul familiei Sulzbergerd in cadrul companiei NYT pe care o conduce din 1896.

La finele anului trecut, efectele crizei economice s-au tradus pentru compania New York Times, care detine publicatiile The New York Times si The Boston Globe, prin disponibilizari, vanzarea unor proprietati din dotare, dar si prin diminuarea dividentelor pentru a face fata scaderilor abrupte ale veniturilor din publicitate. Intre timp, mai multe linii de credit initiate de companie ajung la scadenta in lunile urmatoare, mentioneaza Times Online.

Miliardarul Carlos Slim, care a facut avere din telecomunicatii, urmareste mai degraba sa cumpere actiuni subevaluate, ca investitie, decat un rol de conducere in cadrul NYT.