Dan Diaconescu a fost prezent, joi, in sedinta CNA, pentru a indupleca Consiliul sa revina asupra deciziilor de amendare a postului OTV pentru scena "tomberonul" si cazul Diana Malos, ambele difuzate in emisiunea "Dan Diaconescu Direct". Diaconescu sustine ca incidentul cu Tolea Ciumac nu a fost regizat, iar prin difuzarea imaginilor cu fata din Suceava care s-a spanzurat n-a vrut decat sa ajute familia sa dovedeasca ca a fost vorba de o crima. Doi membri CNA au refuzat sa ia parte la discutii, iar alti doi au parasit sala pe parcurs.

Ioan Onisei, vicepresedinte CNA, si Dan Grigore, membru CNA, au refuzat din start sa participe la discutii din pricina unor acuzatii ofensatoare aduse de Diaconescu CNA si, respectiv, ofense ale postului la adresa persoanei si familiei sale.

Postul OTV a fost amendat, la 13 ianuarie, cu 5000 de lei pentru instigare la violenta in emisiunea in care Diaconescu a fost pe punctul sa fie aruncat, in direct, intr-un tomberon adus in studioul OTV de Tolea Ciumac, un fost luptator K1.

La putin timp, postul a primit o a doua amenda de 10.000 de lei pentru imagini socante cu fata din Suceava, care s-a sinucis prin spanzurare, si prezentare de tehnici criminale.

In primul caz, Diaconescu sustine ca secventa cu Tolea nu a fost regizata. Ba mai mult, acesta i-a susprins pe toti, inclusiv pe producatoarea care stia ca Tolea vrea sa faca o gluma si ca o ascunde pe Magda Ciumac in tomberon, motiv pentru care emisiunea nu a fost intrerupta imediat, asa cum prevedea legea, in astfel de cazuri.

Referitor la cazul Diana Malos, moderatorul "DDD" a spus ca a oferit familiei acesteia sansa sa dovedeasca ca a fost o crima. "Ei considera ca este o crima si se lupta cu sistemul si ne-au cerut noua ajutorul", a argumentat el.

Membrii Consiliului n-au putut ajunge la o concluzie, din lipsa de cvorum, dar au incercat sa-l convinga pe patronul OTV "ca violenta nu este permisa la nicio ora". Cea mai vocala a fost Cristina Trepcea, membru CNA, si ea nemultumita de ofense ce i-au fost aduse la postul OTV, care a si parasit sala la scurt timp. Pe de alta parte, Constantin Dutu, membru CNA, s-a aratat revoltat de faptul ca sedinta publica a CNA s-a transformat intr-un cadru pentru "rafuieli" personale, parasand la randul sau sedinta.

"Nu este treaba presei sa rezolve astfel de cazuri", a sustinut Trepcea. In completare, presedintele CNA a tinut sa precizeze ca, indiferent de finalitatea cazului Malos si de "bunele intentii" ale moderatorului, modul in care este prezentat cazul incalca legea.