Ziaristii vor putea fi platiti mai departe pe baza drepturilor de autor, a declarat vineri presedintele Senatului, Mircea Geoana, dupa ce s-a intalnit cu membrii Clubului Roman de Presa (CRP).

"Este firesc ca cei care isi castiga pe baza acestui instrument legal" banii sa poata beneficia in continuare de el, a spus Geoana.

In aceasta categorie intra nu doar ziaristii, ci si artistii, a adaugat Mircea Geoana, care a subliniat ca "este obligatia statului sa evite si sa pedepseasca aceste excese".

In opinia sa, este necesara intarirea zonei de control, de evaziune fiscala, "in care anumite categorii sunt platite ca si cum ar fi ziaristi, dar nu sunt ziaristi, sau actori, dar nu sunt actori".

Presedintele CRP, Indira Crasnea, a afirmat ca "Mircea Geoana va fi avocatul nostru in Coalitie" pentru mentinerea drepturilor de autor in presa".

"Drepturile de autor trebuie sa se mentina in profesia noastra, caci e parte din identitatea profesiunii de jurnalist si sunt specifice meseriei", a sustinut ea.