Intalnirea jurnalistului roman "cu netul n-a fost una lucida, profesionala si echilibrata", sustine Cornel Nistorescu in prima parte a unui video-interviu acordat jurnalistului Petrisor Obae si publicat pe Pagina de Media. In acelasi interviu, Nistorescu vorbeste si despre accidentul in care a fost implicat recent, spunand ca stirea "trebuia data. Nu poti sa eviti asa ceva". Tot el afirma, insa, despre cum au reflectat unele ziare acest accident: "Mi-au platit-o! (...) Unii au exagerat, altii nu au exagerat".

Ce afirma, intre altele, Cornel Nistorescu in interviul acordat Paginii de media:

  • "Din 2004 jurnalistul, dupa parerea mea, s-a refugiat pe net"
  • "Intalnirea cu netul n-a fost una lucida, profesionala si echilibrata"
  • Acum se practica un jurnalism "scaldat". "Toata lumea da vina pe net. Nu e adevarat. Nu e netul de vina. Cretinismele, si pe hartie si pe net, sunt egale, au aceeasi valoare"
  • Ziarele au parte de "schimbari de public inadmisibile. Sa nu credeti ca New York Times sau Washington Post sau alte ziare serioase franceze sau engleze schimba publicul asa. Se schimba patronul, se schimba redactorul-sef si acum un an Le Monde era serios si il facem bulevardier, ii mai marim formatul, peste alti doi ani ii mai dam si ceva gagici colorate. Asta nu se poate"
  • "Cristian Tudor Popescu e un om cu un verb sclipitor. Cred ca e penita cea mai acida si mai expresiva a perioadei de tranzitie, dar este un om care a ratat doua ziare"
  • "Presa are prea multi comentatori si prea putini jurnalisti"
  • Despre accidentul in care a fost implicat: "A fost un moment extrem de nefericit si de dureros pentru mine"; despre accident, ca stire de presa: "Trebuia data. Nu poti sa eviti asa ceva"; despre faptul ca unele ziare au condamnat cele intamplate: "Mi-au platit-o! Trebuia sa ma astept. Ma asteptam. Ma astept intotdeauna. Unii au exagerat, altii nu au exagerat."

Vezi interviul integral pe Pagina de media