Batalia juridica prin care Rodica Culcer a incercat sa-si recapete pozitia de director al Directiei de Stiri in cadrul televiziunii publice, ca urmare a destituirii sale din aceasta pozitie, in toamna lui 2007, se apropie de final printr-o decizie irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti, de saptamana trecuta. Rodica Culcer a afirmat, luni, pentru HotNews.ro ca in urma deciziei Curtii de Apel "ar trebui sa fiu repusa in functia" de director al Stirilor. TVR spune, insa, ca trebuie asteptata "redactarea deciziei" finale de catre Curtea de Apel, "pentru clarificarea situatiei".

Informatia pe scurt:

  • Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul Rodicai Culcer fata de decizia din iunie 2008 a Tribunalului Bucuresti, prin care era respinsa contestatia sa privind reorganizarea conducerii Stirilor TVR
  • Rodica Culcer: decizia Curtii de Apel inseamna ca decizia prin care am fost destituita "a fost anulata" si "ar trebui sa fiu repusa in functia pe care am ocupat-o inainte"
  • TVR: Curtea de Apel a admis doar un punct din contestatia Rodicai Culcer
  • TVR: "am sugerat in scris salariatei sa asteptam si redactarea de catre Curtea de Apel Bucuresti a acestei decizii"

In octombrie 2007, conducerea SRTv a decis sa restructureze departamentul de stiri, Rodica Culcer fiind destituita din functia de director al Directiei Stiri si numita director al nou-infiintatei Directii de Emisiuni Informative si Sport, avand doar atributii manageriale. Rodica Culcer a contestat aceasta decizie in instanta, insa Tribunalul Bucuresti a respins, in iunie 2008, contestatia sa ca fiind neintemeiata. Drept urmare, Culcer a facut recurs, iar saptamana trecuta Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul.

Contactata, luni, de HotNews.ro, Rodica Culcer a afirmat ca, astfel, decizia prin care a fost destituita din functia de director al Stirilor TVR "a fost anulata" si "ar trebui sa fiu repusa in functia pe care am ocupat-o inainte sa fiu destituita". Ea a spus ca a primit o informare din partea conducerii Televiziunii publice prin care era rugata "sa asteptam redactarea finala a hotaririi Curtii de Apel". "Este o tragere de timp din partea lor", a apreciat Culcer, precizand ca "sigur trebuie redactata o hotarire finala", dar ca este clar ca ea trebuie sa revina in functia de director al Directiei Stiri.

TVR: "S-a admis NUMAI capatul nr.1 al contestatiei doamnei Culcer"

Potrivit reprezentantilor TVR, insa, Rodica Culcer a cerut instantei ca, "prin hotarirea pe care o va pronunta, sa dispuna adminterea urmatoarelor capete de cerere: 1. anularea Deciziei nr. DRU/250/16.10.2007 emisa de Presedintele-Director General al SRTv (privind reorganizarea ce a dus la destituirea Rodicai Culcer de la conducerea Directiei Stiri - n.r.); 2. reintegrarea dumneavoastra in functia de Director al Directiei Stiri; 3. Efectuarea mentiunilor corespunzatoare in carnetul dumneavoastra de munca; 4. anularea deciziei de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director al Departamentului Stiri din cadrul Directiei de Emisiuni Informative si Sport a SRTv".

In aceste conditii, TVR noteaza, intr-o informare remisa HotNews.ro, ca "prin decizia pronuntata in recurs, in opinia SRTv, s-a admis deci NUMAI capatul nr.1 al contestatiei doamnei Culcer, dispunandu-se anularea Deciziei nr. DRU/250/16.10.2007 emisa de Presedintele-Director General al SRTv, NU si celelalte capete de cerere, deci inclusiv cel al reintegrarii salariatei pe functia de Director al Directiei Stiri, tocmai ca urmare a constatarii de catre instanta de fond a legalitatii modificarii CIM-ului salariatei prin act aditional, conform art. 41 din Codul Muncii".

"Pentru clarificarea situatiei si descrierea detaliata a deciziei instantei de recurs de admitere a recursului si, in parte, a contestatiei, am sugerat in scris salariatei sa asteptam si redactarea de catre Curtea de Apel Bucuresti a acestei decizii, data pana la care este necesar ca aceasta sa indeplineasca toate obligatiile aferente functiei de Director al Directiei Emisiuni Informative si Sport, astfel cum rezulta din fisa postului si din contractul individual de munca modificat prin act adiţional, conform art. 41 din Codul Muncii", se mai arata in informarea TVR.