Trafic.ro, instrumentul de masurare a traficului inregistrat de site-urile din Romania, detinut de Netbridge Services, s-a relansat joi, schimbarea fiind anuntata initial miercuri, printr-un comunicat. Serviciul are un nou design si "functionalitati imbunatatite", propunand utilizatorilor auditare in timp real, noi optiuni de vizualizare si afisare contextuala a statisticilor, potrivit comunicatului.

Pe blogul Trafic.ro, miercuri au fost postate comentarii in care Mihai Alexandru Serea, project manager Trafic.ro, compara acest serviciu cu SATI, studiul BRAT de audienta si trafic online.

In ultima parte a anului trecut, mai multi publisheri online mari au renuntat, in grup, la Trafic.ro, optand exclusiv pentru masuratorile SATI. Trafic.ro a anuntat, recent, ca incepand din acest an va percepe taxe pentru siteurile nou inscrise.

Ce ofera mai nou serviciul Trafic.ro, conform informarii de miercuri:

  • cinci modalitati de afisare a clasamentului site-urilor inscrise in sistem: un clasament bazat pe auditarea real-time, pe ultimele 7 zile, actualizat la ora, si 4 noi moduri de vizualizare, bazate pe indicatorii temporali - ora, zi, saptamana si luna calendaristica. Intervalul dorit este selectat dintr-un "drop-down list" de pe homepage, ce confera acces imediat la intreaga arhiva de date.
  • Pentru aceste patru noi tipuri de afisare vor fi disponibili indicatori pentru vizitatori unici,  vizite si afisari.
  • O functie de control a tipului de clasament afisat (cele doua optiuni de vizualizare fiind „Standard” si „Extins”), ce include si site-urile monitorizate de catre Studiul de Audienta si Trafic pe Internet (SATI). Cele doua optiuni sunt valabile atat pentru clasamentul general trafic.ro, cat si pentru cel pe categorii.