Programul de pregatire pentru jurnalisti - "Protectia mediului in presa: cum sa scrii despre politici de reciclare", organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent in parteneriat cu Recolamp, va debuta cu un prim curs, pe 20 februarie a.c., la Bucuresti. Tot atunci, organizatorii vor lansa si un concurs pentru desemnarea celor mai buni jurnalisti de mediu in 2009, castigatorii urmand sa plece intr-o calatorie de studii la Amsterdam, la inceputul anului viitor.

La eveniment vor participa: Robin Barnett, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, Jeri Guthrie-Corn, Chargee d'Affaires al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, Ioana Avadani, director executiv al Centrul pentru Jurnalism Independent si Raul Pop, director general Recolamp.

Cursul va fi sustinut de trainerii olandezi Michel Jehae si Gaston Doreen, care vin cu o experienta de 20 de ani in domeniul "comunicarii verzi", lucrand atat ca jurnalisti, cat si ca ofiteri de presa si consultanti in domeniul protectiei mediului in Olanda. Cei doi experti straini vor pregati, in cadrul unui demers separat, cinci jurnalisti romani care vor deveni, la randul lor traineri, urmand sa predea in alte patru locatii din tara: Iasi, Cluj, Constanta si Craiova.

Limba de lucru va fi engleza, iar toate costurile de participare la curs vor fi acoperite de organizatori.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este miercuri, 18 februarie 2009. Selectia va fi facuta pe baza de CV si o scrisoare de intentie din care trebuie sa reiasa interesul candidatilor pentru problemele legate de protectia mediului, colectare si reciclare de deseuri electrice si electronice.

Programul isi propune sa prezinte jurnalistilor din presa scrisa, radio, TV si online informatii relevante despre protectia mediului si reciclarea deseurilor in Romania, cu focus pe reciclarea deseurilor provenite din surse de iluminat.

Cursurile se vor desfasura in perioada februarie – iunie 2009, in week-end, si vor pune la dispozitia jurnalistilor instrumente care sa le permita atat identificarea si intelegerea subiectelor referitoare la acest domeniu, cat si cresterea abilitatii de a le comunica publicului.