Compania care construieste cel mai nou stadion al Europei, in Dublin, a dat o lovitura financiara extraordinara, in plina recesiune economica. Lansdowne Road Stadium, aflat in plina constructie, insa finalizat in proportie de 70%, va purta numele de Aviva Stadium, timp de 10 ani, pentru 45 de milioane de euro.

Aviva, companie de asigurari din Anglia, care in Irlanda activeaza sub denumirea Hibernian Aviva, va primi, pe linga denumirea oficiala si inscriptionarile in diferite zone ale arenei, si 50 de loje de lux. Contractul semnat joi este unul dintre cele mai mari de sponsorizare din istoria Irlandei si vine in cea mai mare criza economica pe care o cunoaste aceasta tara, incepind cu anii ’80.

Aviva Stadium va fi inaugurat in august 2010, va avea 50.000 de locuri cu tribunele acoperite, costa aproximativ 400 de milioane de euro si va fi casa nationalelor de fotbal si de rugby ale Irlandei, urmind insa a fi folosit si pentru concerte. Se estimeaza ca stadionul va aduce venituri anuale de 250 de milioane de euro. Arena va gazdui si finala Europa League din 2011 (actuala Cupa UEFA).

Practica denumirii unor stadioane dupa mari companii nu este noua in Europa, cele mai cunoscute exemple fiind Allianz Arena din Munchen si Emirates Stadium din Londra. Urmeaza o alta denumire si pentru noul stadion national de la Bucuresti?