Adevarul Holding si tipografia Garamond din Cluj anunta achizitia unui utilaj de ultima generatie pentru tiparirea ziarelor "Adevarul", "Adevarul de Seara" si tabloidul "Click!", care va putea imprima dintr-o singura trecere 32 de pagini de policromie, incepand cu aceasta luna. Potrivit unui comunicat al companiei, aceasta este "prima investitie dintr-o serie de noi achizitii pe care Adevarul Holding le face pentru tipografii".

Masina de tipar Global Web Systems, produsa in Statele Unite, este printre putinele utilaje din Romania care au acest grad de automatizare, mentioneaza comunicatul. Utilajul va prelua operatiile de numarare si impachetare a ziarelor, care pana acum erau facute manual, permitand, in acelasi timp, un flux continuu al tiparirii, prin schimbarea automatata a rolelor cu hartie.

Adevarul Holding va continua investitiile, utilaje similare urmand a fi achizitionate, in aprilie, la Iasi si la Timisoara, in iunie. Pentru tipografia companiei de la Bucuresti, este vizat utilajul Man Colorman 35S, care are capacitatea de a imprima 96 de pagini full color.