Agentia United Media va gestiona, incepand cu luna aprilie, contul de media al companiei Ursus Breweries, potrivit unui comunicat remis, luni, HotNews.ro. Agentia va oferi servicii de planificare si cumparare de spatii media pentru marcile din portofoliul producatorului de bere.

Procesul de selectie a fost realizat cu sprijinul auditorului media Fairbrother Lenz Eley din Marea Britanie, care a asigurat evaluarea tuturor aspectelor calitative si cantitative ale ofertelor, mentioneaza comunicatul.

Fairbrother Lenz Eley este compania de audit media folosita la nivel global de grupul SABMiller, din care face parte si Ursus Breweries. La nivel local, know-how-ul a fost asigurat de All in Media, partenerul exclusiv al Fairbrother Lenz Eley in Romania.

La inceputul saptamanii trecute, Catalin Tolontan scria pe blogul sau ca "SAB Miller a anuntat oficial agentia Zenith Media (cea mai mare de pe piata conform RECMA si nr. 2 dupa McCann pe Ministerul de Finante) ca parteneriatul lor se va incheia in aprilie".

United Media a fost infiintata in februarie 2006 prin venirea in Romania a grupului elen Ashley Worldgrup, care actioneaza in Europa Centrala si de Sud-Est. Agentia a gestionat clienti precum Cosmote, Romtelecom, Asirom si Garanti.

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, detine 4 fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati. Marcile din portofoliul companiei sunt: Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.