Trei jurnalisti de la France Presse, expulzati dintr-o regiune tibetana
Jurnalistii au fost escortati de politisti in afara orasului, pe motiv ca manastirea nu este loc public. Fortele de ordine au precizat ca accesul strainilor este interzis in mai multe zone, fara sa motiveze insa interdictia. De altfel, pe tot platoul tibetan au fost desfasurate importante forte de securitate, in apropierea a doua aniversari sensibile: revolta reprimata in 1959 (in urma careia liderul Dalai Lama a plecat in exil) si tulburarile din Lhassa in 2008, care s-au extins in regiunile invecinate.
Masura de expulzare a jurnalistilor a fost criticata de mai multe organizatii, care sustin ca decizia afecteaza munca ziaristilor in zonele tibetane. Clubul corespondentilor de presa straini din China a cerut autoritatilor de la Beijing sa permita accesul presei straine in zonele tibetane pentru reportaje. Luni, un apel similar a fost lansat de Organizaţia Reporters sans Frontieres, transmite AFP.
- 0 (0 voturi)Jos labele de pe Tibet! (Marţi, 10 martie 2009, 11:36) anonim [anonim].raspunde trimite
- 0 (0 voturi)ignoranta totala (Marţi, 10 martie 2009, 20:58) valentin [anonim]cititi va rog putina istorie, daca se poate cat mai de la sursa (adica in chineza). tibetanii erau sclavi pana cand a venit mao..era sclavi in adevaratul sens al cuvantului, nu aveau nici o proprietate, mureau de frig si foame, erau vanduti si cumparati de catre mai marii lideri religiosi tibetani. chinezii le-au adus libertatea iar cei 50 de ani NU reprezinta aniversarea de la ocupatia chineza, ci de la eliberarea din sclavagism! cititi va rog si creati-va o idee cat de cat obiectiva despre ce se intampla in tibet. asist deznadajduit la cea mai mare manipulare mediatica(la nivel mondial) impotriva chinei. duceti-va si vorbiti cu tibetani de rand (a nu se confunda tibetanii cu budistii de acolo) si veti afla adevarul de la sursa, nu din presa.raspunde trimite

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”