Au inceput inscrierile pentru cea de-a sasea editie a festivalului de eficienta in publicitate Effie, la care sunt asteptate sa-si depuna candidatura agentii de publicitate, companii, freelanceri si agentii de market research care au realizat campanii in perioada ianuarie – decembrie 2008, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Perioada de inscrieri va cuprinde trei etape, fiecare cu taxe diferite, avand deadline final pe 11 mai 2009.

Potrivit organizatorilor, la editia de anul acesta, campaniile pot fi inscrise in cele 18 categorii de produse si servicii, categoriile de promotii fiind redefinite de la inceputul competitiei, carora li se adauga cele 4 categorii speciale: David vs. Goliath, Renaissance, New Product or Service Introduction si Sustained Success. Aceasta ultima categorie este dedicata campaniilor care s-au dovedit a fi eficiente pe o perioada de cel putin 3 ani.

Structura si categoriile competitiei vor ramane neschimbate pe intreaga perioada a competitiei (10 Martie – 28 Mai), Comitetul de organizare al Effie 2009 rezervandu-si dreptul de a face schimbari in cazul in care o campanie este inscrisa gresit sau identifica unul dintre cele 10 motive de descalificare, anuntate in regulament.

Sunt considerate eligibile doar campaniile care nu au mai fost inscrise la editiile anterioare si care au obiective clar specificate, precum si dovezi ca acestea au fost atinse sau chiar depasite.

Calendarul festivalului Effie 2009:

Perioada de inscrieri: 10 martie – 11 mai 2009

1 aprilie 2009 – primul deadline

15 aprilie 2009 – al doilea deadline

11 mai 2009 – deadline final

Jurizare: 26 – 27 mai 2009

Awarding Gala: 28 mai 2009

EFFIE este un festival international sub licenta AMA New York. In Romania, Effie este un proiect derulat de International Advertising Association (IAA) in parteneriat cu Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR) si organizat pentru al treilea an consecutiv de agentia Millenium Communications.

La editia din 2008 a Effie au fost inscrise 90 de campanii, de catre 29 de agentii si companii din Romania.

Documentele de participare, precum si informatii detaliate privind inscrierea pot fi gasite pe site-ul www.effie.ro.