10% din titlurile de reviste glossy din Romania vor disparea in 2009, urmate de alte 10% in 2010, a estimat Lucian Ionita la Intalnirea Media HotNews.ro de miercuri, 11 octombrie. Publisher la grupul de reviste cu cea mai mare cifra de afaceri in 2008, Sanoma Hearst Romania, Ionita a adaugat ca tirajele au crescut in unele cazuri de la inceputul crizei, dar scaderile din piata de publicitate au afectat profitul, fiindca acestea reprezinta „peste 75% din venituri” in unele cazuri.

  • Intalnirea s-a incheiat

Asculta un interviu pe care Lucian Ionita l-a acordat lui Iulian Comanescu in studioul HotNews.ro

„Esquire” si „National Geographic”, doua titluri care evolueaza pe nise inguste (barbati-premium si stiinta/calatorii) au facut profit in 2009, mai afirma Lucian Ionita.

In comparatie cu 2008, 2009 a fost in unele cazuri mai bogat pentru Sanoma Hearst Romania: „Avem titluri (toate din categoria Family) care au incasat in primul trimestru cu 15-30% mai mult decit anul trecut pe vremea asta. Sint insa si titluri (glossy Up market) care au facut doar 70%.

Sanoma Romania mai editeaza „Marie Claire”, „Esquire”, „FHM”, „National Geographic” si alte titluri (in total 15). A fost un grup foarte activ pe piata din 2008 incoace, perioada in care a lansat cel putin trei reviste noi.

Sanoma Hearst Romania este unul din cei mai importanti trei editori de reviste glossy (luxoase, tiparite pe hartie lucioasa) din Romania, alaturi de Ringier si Edipresse-AS. In 2007, cifra de afaceri a grupului a fost de 33.633.768 RON, la un profit net de 127.870 RON si 122 de angajati.

Lucian Ionita si-a inceput cariera ca jurnalist sportiv („Evenimentul zilei”, „Gazeta Sporturilor”, „PRO Sport”), pentru a schimba ulterior macazul spre marketing si distributie (Ringier, Jurnalul). Este publisher la Sanoma Hearst Romania de mai bine de trei ani.

Nota redactiei:Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.