Un grup de ziaristi din Televiziunea Romana a adresat un apel Parlamentului pentru a urgenta dezbaterea si adoptarea unei noi legi de organizare si functionare a Societatii Romane de Televiziune. "Facem acest demers convinsi fiind ca situatia in care se gaseste in acest moment institutia publica de televiziune este cauzata intr-o masura covarsitoare de imperfectiunile unei legi, nr. 41/1994, care si-a dovedit ineficienta pe masura ce au trecut ultimii 15 ani", se spune in apelul semnat, printre altii, de Rodica Culcer, Horia Grusca, Mihai Constantin, Mihai Radulescu si Cezar Ion.

In apel se subliniaza ca legea 41/1994 ,dupa care a functionat timp de 15 ani SRTV, "nu sanctioneaza managementul defectuos, nerespectarea procedurilor, regulamentelor si rigorilor profesionale si nu poate elimina impostura si incompetenta pentru a asigura calitatea programelor".

Semnatarii documentului sustin absenta unor criterii judicioase de selectie si validare a membrilor Consiliului de Administratie si controlul politic asupra Consiliului de Administratie al SRTV incurajeaza provizoratul si descurajeaza elaborarea unei strategii pe termen lung a SRTV.

Autorii apelului catre Parlament solicita initierea unei dezbateri publice in aceasta chestiune.