Televiziunea publica nu a inchis, inca, anul financiar 2008, dar acesta "va fi pe minus", spune presedintele-director general Alexandru Sassu intr-un interviu publicat joi pe site-ul Mediafax. Sassu nu crede ca proiectul de lege initiat de Raluca Turcan, pentru modificarea legii de organizare si functionare a SRR si SRTv, poate fi util televiziunii sau societatii in forma actuala.

Intrebat in legatura cu initiativa mai multor angajati TVR, de a inainta un apel Parlamentului pentru modificarea urgenta a legii de functionare si organizare a SRTv, Alexandru Sassu afirma ca "se intampla tot feluri de lucruri de tipul asta" cand se schimba puterea si se apropie raportul anual al televiziunii publice.

Tot joi, apelul a fost reluat intr-un nou comunicat de presa, in care se precizeaza ca numarul semnatarilor acestui document a crescut, in cateva zile, de la "28 de ziaristi din compartimentele Stiri si Editorial ale TVR" la "nu mai putin de 121 de anagajati ai SRTV".

Potrivit lui Alexandru Sassu, citat de Mediafax:

  • Pentru 2009, am facut bugetul in scenariu pesimist
  • Daca rezultatele financiare pe 2008 vor fi la nivelul lui 2007 (deficit de peste 8 milioane euro), "cred ca este un succes, avand in vedere caderea extraordinara de publicitate din ultimele doua luni"
  • Este greu de facut o estimare clara a veniturilor din publicitate in 2008, "dar undeva intre 18 si 20 de milioane de euro".
  • Faptul ca TVR are alocati mai putini bani de la bugetul de stat in 2009 "ne va afecta grav"
  • In prezent "noi rezistam si muncim fara niciun ban din publicitate incasat deocamdata"
  • Despre discutiile pentru posibila preluare a unor optiuni in Liga I: "acum, intre criza economica si dupa ce ne-am facut deja bugetul pentru 2009, nu mai e cazul"

Citeste interviul integral pe Mediafax.ro