Conturile bancare ale celui mai mare grup de presa din Turcia au fost blocate, dupa ce grupul Dogan a fost condamnat la o amenda de 368 milioane euro pentru frauda fiscala. Decizia a atras imediat reactia Comisiei Europene, care a invitat Ankara sa respecte libertatea presei, informeaza AFP.

Grupul Dogan sustine ca a fost amendat din considerente politice si cere deblocarea sumelor blocate care depasesc cuantumul acestei penalitati.

"Decizia fiscului turc reprezinta o violare flagranta a legii", acuza Dogan.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a cerut Turciei, in aceeasi zi, sa nu ia decizii susceptibile de a restrange libertatea si independenta presei.

"Respectul deplin al libertatii presei este o valoare importanta pentru Uniunea Europeana", a declarat Barroso, intr-o conferinta comuna de presa cu presedintele Turciei, Abdullah Gul.

Grupul turc de media Dogan Yayin a anuntat, miercurea trecuta, ca a primit o amenda de 368 milioane euro.

Dogan Yayin, care detine publicatiile Hurriyet si Milliyet si postul de televiziune CNN Turk, face parte din conglomeratul turc Dogan Holding si este prezent pe piata din Romania prin Kanal D.

Dogan Media International a primit, in decembrie, licenta audiovizuala prin satelit pentru infiintarea unui post de televiziune pentru copii in Romania- Lolipop TV.