Discovery Networks Europa Centrala anunta lansarea unui canal cu emisie non-stop axat pe programe de investigatie - ID Investigation Discovery. Noul post este dedicat stiintei criminalistice si modului in care aceasta este folosita pentru a dezvalui adevaratele povesti ale unora dintre cele mai cunoscute investigatii din SUA si din întreaga lume, potrivit unui comunicat al companiei.

ID Investigation Discovery a fost lansat în Romania, Polonia si Ungaria in luna aprilie, iar compania Discovery lucreaza la extinderea distributiei pe fiecare dintre aceste piete.

Canalul apeleaza la un stil narativ dramatic, bazat pe fapte reale, oferind publicului o analiza aprofundata a investigatiilor sustinute prin marturiile directe ale expertilor care prezinta dovezile, metodele si mobilurile actiunilor savarsite, mentioneaza comunicatul.

ID se adreseaza unui public preponderent feminin, cu varste intre 25 – 54 de ani, si se lanseaza cu programe precum: "Apel de urgenta", o serie cu drame umane reale, si "Pe urmele criminalilor", care prezinta o echipa de detectivi ai Departamentului de Omucideri din cadrul unei sectii de politie metropolitane din SUA.

Discovery Networks Europa Centrala are in portofoliu posturile Discovery Channel, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD si Discovery Historia, disponibil in Polonia în colaborare cu TVN.