Televiziunea Romana este acuzata de Cezar Ion, fost director in cadrul TVR si actualul presedinte al Asociatiei Jurnalistilor din Romania, ca "a interpretat intr-o maniera de-a dreptul penala o hotarare a instantei" intr-un litigiu dintre acesta si televiziunea publica. Cezar Ion anunta ca va da din nou in judecata SRTv, pentru ca l-a concediat cu rea vointa dintr-un post in care acesta oricum nu activa.

Cezar Ion a castigat, la inceputul acestui an, un proces desfasurat la Tribunalul Municipiului Bucuresti, prin care el contesta o decizie din vara a conducerii SRTv, cand postul sau, de director al Departamentului Productie Editoriala, a fost desfiintat in cadrul unei reorganizari interne a societatii. La mijlocul lunii ianuarie, Tribunalul Bucuresti a decis, cu titlu executoriu, anularea deciziei respective a conducerii SRTv si reintegrarea lui Cezar Ion pe postul detinut anterior.

Cezar Ion afirma ca SRTv a facut recurs, dar nu l-a integrat pe postul de director Productie Editoriala, in conformitate cu decizia executorie a instantei. Mai mult, el spune ca in ultima perioada "conducerea SRTv a decis declansarea unei adevarate vendetta in ceea ce ma priveste" si ca, in cele din urma, Consiliul de Administratie a decis ca angajarea lui pe postul detinut anterior "nu mai este posibila". Iar in a doua jumatate a lunii martie, SRTV "m-a concediat din nou - intr-o maniera cel putin stupefianta, am fost concediat din concediere", afirma Cezar Ion.

Mai precis, el spune ca saptamana trecuta a fost informat oficial ca i se desface contractul de munca aferent postului de realizator TV, contract suspendat cu acordul ambelor parti in 2006, in momentul in care a castigat concursul pentru postul de director al Departamentului Productie Editoriala. El precizeaza ca in vara anului trecut, in urma reorganizarii, i s-a propus reocuparea acelui post, lucru pe care el l-a refuzat, optand sa conteste decizia in instanta.

Pozitia exprimata luni, pentru HotNews.ro, de biroul de presa al TVR a fost ca "SRTv a aplicat intocmai decizia instantei, care obliga institutia sa puna in aplicare prevederile Codului Muncii, nu pe cele ale Contractului Colectiv de Munca, ce a fost aplicat la momentul restructurarii. In consecinta, instiintarea primita de Cezar Ion reprezinta aplicarea intocmai a prevederilor Codului Muncii, fapt ce presupune concedierea si oferirea de posturi alternative, conform pregatirii lui."

Biroul de presa al TVR nu a putut preciza despre ce posturi este vorba. Potrivit lui Cezar Ion, i s-a oferit sa ocupe "unul dintre cele 25 de posturi de consilier in management infiintate in urma procesului de reorganizare din vara si ramase neocupate pana acum". Cezar Ion spune ca, drept urmare, va da din nou in judecata televiziunea, cu atat mai mult cu cat, in instiintarea primita saptamana trecuta, se precizeaza ca decizia TVR de a-l demite din functia de producator este valabila "sub conditia neadmiterii recursului" pe care SRTv l-a facut impotriva deciziei din ianuarie a Tribunalului Bucuresti.