Campania “Creeaza Supraoul” a pornit de la intrebarea daca oamenii mai accepta incondeiatul oualor ca pe o indeletnicire de Pasti, mai ales la modul virtual, asa cum s-a petrecut pe Supraoul.HotNews.ro, a afirmat Richard Nita (The Adgency), creatorul campaniei, la Intalnirile Media HotNews.ro. Invitatul lui Iulian Comanescu a dat si rezultatele campaniei: peste 1.000 de oua create de utilizatori, peste 2.000 de felicitari virtuale si aproximativ 30.000 de voturi pentru diferitele tipuri de oua create de utilizatori.

  • Intanirea s-a incheiat

Biografie pe MediaPedia.ro

Intalnirea cu cititorii HotNews.ro a ocazionat un studiu de caz pro domo, pornind de la dezbaterea cu privire la proiectele speciale si viitorul advertisingului online.

Dupa intalnirea cu cititorii, Richard Nita a oferit un interviu in Studioul HotNews.ro.

Asculta interviul

Descarca interviul in format MP3

Richard Nita despre intrebarea de la care a pornit Supraoul

Fragmente din intalnirea online

  • Piata de advertising online din Romania: “Suntem in praful lasat in urma de altii, din pacate. Priveste piata din Romania: imitatii de campanii, executii stangace care taie din elanul vizitatorului.”
  • Despre advertiseri: “Majoritatea clientilor cu care m-am vazut de-a lungul timpului aveau un plan (to take over the world), dar problema era ca nu stiau sa comunice prea bine faptul asta...”
  • Clientul capos: “Cum ii poti convinge sa nu mai dea banii pe creatii fara impact la public?... Pai, il lasi sa dea cu capul, daca nu te asculta, adica il lasi la concurenta sau daca vrei neaparat faci cum zice el. Apoi faci ceva istet pentru el (mai devreme sau mai tarziu se intampla si lucrul asta) si ii pui in fata cifrele. Uneori, ajuta. Altii fac sacrificii si scad la costuri, ca sa se intample ceva. Cred ca fiecare gaseste o solutie, daca vrea intr-adevar. Si mai cred ca fiecare clienti isi gaseste furnizorul potrivit, la un moment dat.”
  • De ce prefera clientii bannerele intruzive (overlayere, sunet etc.): “Raspunsul este «pentru ca li se da voie», sau poate «pentru ca nu exista factori de decizie competenti care sa restrictioneze iesirea on-air a productiilor slabe calitativ». Agentiile de creatie ar trebui sa-si cunoasca interesul (dincolo de cel financiaro-economico-banesc ca sa zic asa) si sa nu dea drumul la executii neverificate/netestate. Sunt destul de multi factori insa care genereaza aceste «abateri» - poate clientul nu are bani de o agentie, poate agentia nu a repartizat oameni cu experienta pe proiect, poate clientul vrea (vrea-vrea-vrea!) sa-i intre bannerul cu sunet sau cu un buton cat mai mititel de inchidere sau implicit cu rolloutul deschis. Cred ca si IAB-ul ar trebui sa aiba un cuvant greu de spus in povestea asta, dar pare ca nu are nici o treaba. Sau ma insel?... :)”
  • The Adgency (si in general, business-urile mici) pe criza: “Mergem ok, multumesc lui Dumnezeu! Nu explodam de profit (niciodata nu am explodat), dar e ok. Ne-am pozitionat ca un fel de creative shop de online care nu vrea sa produca pe banda rulanta retete, ci vrea sa se ocupe cu migala de fiecare client. Si cred ca reusim sa o facem de fiecare data.
  • Referitor la criza - eu zic ca mai bine ne vedem de treaba, fiecare cu ce are de facut. Pe bune. Adica, daca tot striga lumea ca e criza, mai bine muncim decat sa strigam si noi si sa facem galagie aiurea. E si-asa prea mult noise imprejur, din toate directiile.“
  • Despre “Creeaza Supraoul”: “Nu exista un construct intelectual in spatele proiectului, ci doar o intrebare - oare mai accepta lumea oul si incondeierea ca o activitate specifica perioade Pastelui, si daca da, o accepta pe on-line, intr-un mediu atipic si care teoretic nu are nici o legatura cu cadrul natural al acestor Sarbatori?... Supriza noastra a fost MARE (nu stiu daca neaparat din cauza ideii, sau poate din cauza premiilor) - noi ne asteptam la reactii de genul "mai mereti mai cu pluta, si luati-va si chiciu' cu voi", dar uite ca nu a fost asa - initiativa a fost primita cu entuziasm, de foarte multi ... poate si fiindca nu a fost privita cu o rigurozitate docta si cu vreo seriozitate scrobita, ci a fost primita simplu, ca o leapsa colorata, ca un indemn, ca o provocare: "Joaca-te si tu!"”. “S-au desenat peste 1.000 de outze (1.065 mi se sopteste prin sms), sunt vreo 30.000 de voturi (deci ceva vizite, nu gluma), aproape 2.000 de ecarduri trimise...”. “Cred (sper, de fapt, din tot sufletul) ca din oul asta o sa iasa si pui - au fost prea multe idei faine care au aparut pe parcurs si ar fi pacat sa nu iasa live.“