ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei a adresat liderilor PSD si PD-L, Mircea Geoana si, respectiv, Emil Boc, un protest in care semnaleaza ca ziarul Ziua de Constanta "a fost cenzurat prin blocarea difuzarii" de catre societatea Conpress, printre actionarii careia se numara si primarul Constantei, Radu Mazare.

Protestul, intitulat "Voronin de Constanta cenzureaza presa", este adresat celor doi "responsabili politici ai aliantei de guvernare PSD-PC-PDL" in conditiile in care, potrivit AMP, "actul de cenzura se petrece in conditiile in care in ziar au fost publicate o serie de articole critice la adresa primarului si liderului PSD Radu Mazare."

Protestul ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei:

22 aprilie 2008

Voronin de Constanta cenzureaza presa

PROTEST al Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei

Domnilor presedinti Mircea Geoana si Emil Boc

Va adresam acest protest in calitatea dumneavoastra de responsabili politici ai aliantei de guvernare PSD - PC - PDL.

La Constanta, de o saptamana, un ziar - "Ziua de Constanta" - a fost cenzurat prin blocarea difuzarii. Societatea Conpress Group SRL, care a suspendat difuzarea, ii are ca actionari pe Radu Mazare, primar, om de afaceri si presedinte al PSD Constanta, si pe Nicusor Constantinescu, om de afaceri, presedinte al Consiliului Judetean Constanta si prim-vicepresedinte al PSD. Actul de cenzura se petrece in conditiile in care in ziar au fost publicate o serie de articole critice la adresa primarului si liderului PSD Radu Mazare. Mentionam ca Radu Mazare recidiveaza in acte de acest gen. In anii in care PSD s-a mai aflat la guvernare, victime ale abuzurilor, cenzurii si intimidarii au fost editia de Constanta a Jurnalului National, Evenimentul Zilei si Academia Catavencu. Radu Mazare a fost recent acuzat de Ziua de Constanta ca a manipulat magistrati din Constanta pentru a obtine, in 2008, o condamnare impotriva unei ziariste care a indraznit sa-l critice - Feri Predescu.

Consideram asemenea situatii ca incompatibile cu o tara membra a Uniunii Europene, care are la guvernare doua partide care, prin numele lor, pretind ca au ca principala preocupare promovarea democratiei. Faptul ca tolerati comportamentul primarului Radu Mazare compromite grav aceasta pretentie.

Domnule Mircea Geoana, asteptam o interventie eficienta din partea PSD care sa repuna in drepturi valorile democrate pe care partidul dumneavoastra le afiseaza.

Domnule Emil Boc, asteptam sa folositi toate parghiile de care dispune o coalitie politica pentru a opri lantul de atacuri impotriva libertatii presei care se petrec netulburate, de ani de zile, in Constanta.

ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei

Departamentul FreeEx