Actiunile celei mai mari companii de televiziune comerciala din Marea Britanie, ITV, au crescut cu circa 10%, miercuri, pe fondul zvonurilor ce s-au facut auzite in mediile financiare din Londra cum ca ITV ar putea fi tinta unei tentative de achizitie din partea gigantului media italian Mediaset, controlat de premierul Silvio Berlusconi, scrie The Guardian.

Cotidianul britanic precizeaza ca Mediaset a refuzat, miercuri, sa comenteze pe aceasta tema, dar citeaza website-ul Wall Street Journal, potrivit caruia vicepresedintele Mediaset, Piersilvio Berlusconi, fiul premierului italian, a declarat in cadrul unei conferinte a actionarilor companiei ca aceasta nu are in vedere achizitii, pe termen scurt.

Conducerea Mediaset a anuntat, tot miercuri, ca acest grup a inregistrat in primul trimestru al anului o scadere cu 12% a veniturilor din publicitate, comparativ cu o scadere de 25% la nivelul intregii piete.

The Guardian aminteste ca ITV isi reduce in prezent bugetele de productie si renunta la 600 dintre angajati in efortul de a face fata scaderii veniturilor din publicitate, pe fondul crizei economice. Ziarul noteaza ca BSkyB detine 17,9% in ITV si ca un potential cumparator ar putea folosi acest pachet intr-o tentativa de preluare, daca Sky va fi obligata sa vanda total sau partial actiunile sale, intr-o disputa in instanta cu autoritatile din domeniul concurentei.