Consiliul National al Audiovizualului va discuta, marti, o solicitare venita din partea SC RCS-RDS SA Bucuresti pentru licenta audiovizuala prin satelit "pentru Digi Sport (si pentru Digi Sport 2, 3, 4)", potrivit agendei urmatoarei sedinte CNA, anuntata luni.

Informatia vine pe fondul zvonurilor tot mai insistente din piata media legate de posibila rupere a parteneriatului RCS - Intact. Consortiul a cistigat in 2008 drepturile de televizare a meciurilor din Liga I la fotbal contra sumei de 85 de milioane de euro (plus TVA), difuzind meciurile pe canalele GSP TV.

Zvonurile au fost infirmate partial de Intact, care a anuntat ca GSP TV nu va fi desfiintat, dar nu a spus nimic despre posibila rupere a parteneriatului cu RCS. Anterior, Dumitru Dragomir, seful Ligii Profesioniste de Fotbal, anuntase drept posibila ruperea aliantei RCS-Intact.

Reprezentantii CNA au declarat pentru HotNews.ro ca RCS-RDS a depus cererea de licenta pentru Digi Sport, care, dupa modelul GSP TV, ar urma sa emita pe patru canale in cazul unor competitii sportive difuzate la aceeasi ora.

UPDATE Potrivit Paginii de media, grila Digi Sport "se bazeaza pe meciurile din competitiile de fotbal din Campionatele Romaniei, Spaniei si Germaniei".

Pagina de media arata ca:

  • RCS mentioneaza, in adresa catre CNA, ca a "a achizitionat, in consortiu cu Antena 1 SA drepturile de difuzare din cadrul Ligii I din Romania, precum si, in mod direct, anumite drepturi din alte campionate"
  • Difuzarea postului TV va fi facuta, in principal, pe reteaua de televiziune prin cablu RCS & RDS si prin platforma DTH a grupului, Digi TV. 
  • Cheltuielile operationale prevazute in proiect: 2009 - 1,4 milioane euro; 2010 - 1,8 milioane euro; 2011 - 1,5 milioane euro

Citeste mai mult pe Pagina de media