Grupul media Intact a anuntat, marti, intr-un comunicat de presa ca va actiona in judecata cotidianul Adevarul, "pentru concurenta neloiala, precum si pentru derularea fara drept a activitatilor de editare a romanului Enigma Otiliei de George Calinescu". Anuntul a fost facut in aceeasi zi in care Adevarul a publicat un material semnat de presedintele Adevarul Holding, Razvan Corneteanu, in care acesta acuza "mediile lui Dan Voiculescu" de concurenta de tip sovietic si de "pseudojurnalism demn de spatiul fostei URSS".

In aceeasi disputa pe tema volumului "Enigma Otiliei", Adevarul Holding anunta saptamana trecuta ca "va efectua toate demersurile legale, fata de aceasta situatie, in vederea sanctionarii conduitei postului de televiziune Antena 1 si a trustului Intact". In ultimele zile, Adevarul a publicat in fiecare editie cate un material pe aceasta tema.

Comunicatul de marti al trustului Intact afirma ca "Jurnalul National, cotidian al INTACT Media Group, a cumparat de la CopyRo, prin intermediul editurii Litera, drepturi exclusive de editare asupra romanului “Enigma Otiliei”, de George Calinescu, Copy Ro fiind societatea de gestiune cu drepturi exclusive asupra operei calinesciene. Cu toate acestea, cotidianul Adevarul a editat si difuzat romanul “Enigma Otiliei” pe data 23 aprilie, ignorand avertismentele repetate venite din partea Societatii CopyRo de stopare a editarii si difuzarii acestui roman. Somatiile trimise de CopyRo catre managementul Adevarul nu au fost luate in considerare."