Negocierile dintre sindicate si conducerea ziarului Boston Globe, detinut de New York Times Co., pentru a preveni inchiderea publicatiei s-au incheiat in cursul diminetii fara un acord, dar partile vor reveni la masa negocierilor, a anuntat, luni, publicatia. Tratativele s-au prelungit mult dupa miezul noptii de duminica spre luni - termenul limita propus pentru atingerea unui acord - in conditiile in care, potrivit Washington Post, compania mama a anuntat ca urma sa informeze oficial autoritatile, in cursul zilei de luni, in legatura cu inchiderea ziarului in termen de 60 de zile.

Potrivit Associated Press, negocierile dintre sindicate si conducerea Boston Globe s-au incheiat la 8 dimineata, ora locala. Discutiile au vizat cererea companiei-mama, ca ziarul sa-si diminueaze cheltuielile cu 20 de milioane de dolari, altfel acesta urmand sa fie inchis. Agentia de presa citeaza pe unii dintre sefii sindicatelor Boston Globe, potrivit carora discutiile vor fi reluate in aproximativ o zi.

Boston Globe informeaza pe site-ul propriu ca reprezentantii celui mai mare sindicat, Boston Newspaper Guild, au oferit reduceri peste nivelul cerut de management, insa acestea s-au dovedit insuficiente. Ziarul anunta ca, la finalul discutiilor, luni dimineata, unul dintre vicepresedintii The Globe a declarat ca "nu intentionam sa inaintam o informare, pentru moment", referindu-se la avertismentul privind notificarea autoritatilor in legatura cu inchiderea ziarului in 60 de zile.

In 2008, Boston Globe a inregistrat pierderi de 10 milioane de dolari, ceea ce a adus mai multe randuri de concedieri. Boston Globe are o traditie de 137 de ani si ocupa, in prezent, locul al 13-lea in clasamentul celor mai citite ziare din Statele Unite.