News Corp, grupul media controlat de magnatul Rupert Murdoch, va introduce un sistem de "micro-plati" pentru accesarea tuturor articolelor de pe site-ul Wall Street Journal, precum si abonamente premium, pentru informatii din categorii de nisa, informeaza Reuters. Agentia il citeaza pe Robert Thomson, managing editor la WSJ, potrivit caruia, prin noul sistem, cititorii vor plati in functie de materialele pe care le acceseaza.

Anuntul vine la cateva zile dupa ce Rupert Murdoch a anuntat ca News Corp va incepe sa perceapa tarife pentru accesul la informatia prezentata pe site-urile tuturor publicatiilor din portofoliul companiei. El si-a reafirmat convingerea ca este posibila distribuirea contra cost a continutului editorial in mediul online si a dat exemplu succesul Wall Street Journal, publicatie ce aplica deja cu succes un sistem de abonamente pentru versiunea sa online.

Potrivit Brand Republic, prin noul sistem utilizatorii care nu sunt abonati vor plati sume mici pentru a accesa un articol sau altul, iar abonatii vor avea acces la informatii de nisa. Sursa il citeaza pe Robert Thomson, potrivit caruia News Corp dezvolta abonamente combinate pentru Wall Street Journal si Dow Jones, prin care abonatii premium ai WSJ vor avea acces la articolele Dow Jones.