Rodipet Group considera contractul de privatizare aprobat tacit si propune editorilor de presa convertirea datoriilor in actiuni
"Nu am primit nicio informare de la AVAS si consideram aprobat tacit contractul de privatizare. Tot ce mai poate face AVAS este sa ia la cunostinta si sa se prezinte sa semneze procesul de predare-primire, in caz contrar ne vedem nevoiti sa ii actionam in instanta. S-ar putea sa ii dam in judecata si pentru despagubiri, deoarece prin actiunile lor recente, ne-au creat un important prejudiciu de imagine", a declarat Florin Lungoci.
Rodipet Group sustine ca, la data de 10 mai, contractul privind privatizarea Rodipet de catre AVAS inceteaza sa mai produca efecte juridice, moment in care compania poate sa actioneze ca jucator pe piata de profil, sub incidenta legilor comerciale din Romania si din Uniunea Europeana.
De asemenea, actionarii companiei vor pune in aplicare un nou proiect si anume vanzarea, la pretul pietei, a 30% din actiuni prin negociere directa.
"Totodata, luand in consideratie criza economica si financiara internationala, precum si lipsa de lichiditati din piata, lansam catre editorii de presa propunerea ca datoria pe care Rodipet o inregistreaza fata de acestia sa fie convertita in actiuni, la pretul pietei, in urma negocierilor directe", se arata intr-un comunicat al Rodipet.
In data de 30 aprilie, actionarul majoritar al Rodipet, Magnar Two, a inaintat, o adresa catre AVAS prin care solicita inchiderea contractului de privatizare, precum si iesirea de sub supravegerea Directiei Post-Privatizare deoarece, potrivit acestei adrese, compania si-a indeplinit integral si la termen toate obligatiile asumate in contractul de privatizare.
Potrivit lui Florin Lungoci, Rodipet are o cota de piata de 33-37%, iar datoriile comerciale la momentul actual sunt cuprinse intre 2,5 - 3 milioane de euro.
Compania Rodipet SA a fost privatizata in anul 2003, actionari fiind in acest moment Magnar Two SRL - 83,9% (conform contractului de privatizare 51% din actiuni au fost gajate in favoarea AVAS), YourHotels SRL, cu 15,9%, si Bassam Raymond Istanbouly, cu 0,2%.
La sfarsitul lunii martie, Colegiul Director al AVAS a anuntat ca a decis desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu a respectat obligatiile investitionale.
Astfel, Autoritatea a decis executarea garantiilor reale imobiliare constituite in favoarea AVAS asupra unui numar de 7.351.797 actiuni emise de Rodipet (in prezent Network Press Concept SA ) si reinscrierea Autoritatii ca actionar pentru acest pachet, precum si desfiintarea cu daune interese a contractului.
Daunele interese, in suma minima, constau in penalitati calculate ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale in valoare de 1.905.499,512 lei, penalitati calculate ca urmare a nerealizarii investitiilor pentru dezvoltare in suma de 375.232 euro si dividende incasate de cumparator in perioada de valabilitate a contractului.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci