Saptamanalul Capital apare, incepand de saptamana aceasta, intr-un format mai mic, schimbandu-si, totodata, si ziua de aparitie - lunea in loc de joia. Iulian Bortos, redactor-sef al publicatiei economice, a afirmat pentru HotNews.ro ca decizia de modificare a formatului a tinut cont de nevoia de improspatare la nivel de continut si design, de tiparirea revistei la noua tipografie lansata de grupul Ringier, dar si din ratiuni de reducere a costurilor, in situatia actuala a economiei.

Pana in prezent, Capital aparea joia in tara si miercurea la Bucuresti. De acum inainte, publicatia apare sambata la Bucuresti si lunea in intreaga tara. "Pe segmentul sau, revista Capital aparea cam ultima, in intervalul unei saptamani", ceea ce trebuia schimbat, a explicat Iulian Bortos.

Unul dintre principalele motive pentru trecerea de la formatul compact, folosit pana acum, la cel mai mic, folosit de Evenimentul Zilei, este faptul ca Ringier, grupul ce editeaza aceste publicatii, a introdus recent propria sa tipografie. "Noul format permite, de asemenea, o serie de schimbari de design, de layout si, la nivel editorial, de rubricatie", schimbari de care saptamanalul avea nevoie acuta avand in vedere ca "ultimele relansari au fost in 2000 si 2004", a spus Iulian Bortos.

Publicatia pastreaza, pe formatul mai mic, acelasi numar de pagini ca la ultimele editii in format compact - 32, formula ce "reprezinta o adaptare la perioada pe care o traversam. Cand piata isi va reveni, vom proceda la o extindere a numarului de pagini", a afirmat Bortos, potrivit caruia in privinta acestor schimbari "am tinut cont in primul rand de preferintele cititorilor, constatand doi diferentiatori majori pentru revista noastra". Este vorba despre "un diferentiator editorial - informatia relevanta, utila, respectiv despre ilustratie, prin grafice si infografii".

La nivel editorial, revista in noul format propune cateva rubrici noi, precum "Politica banilor" si "Intreaba expertii".

Iann noteaza pe blogul sau ca noua zi de aparitie a Capital este "aceeasi ca si a concurentului sau direct, Saptamana Financiara".