Rezultatele de trafic online inregistrate de siteurile romanesti sunt afisate, incepand de marti, pe siteul SATI (Studiul de Audienta si Trafic Internet) in doua categorii - Rezultate siteuri si Rezultate grupuri. Schimbarea survine pe fondul unor indelungate discutii privind modalitatea de raportare a rezultatelor de trafic, rezultate-cheie pentru industria publicitatii online.

Potrivit noii modalitati de afisare, pentru grupurile de siteuri SATI prezinta, separat de lista de siteuri individuale, numarul de afisari, vizite si clienti unici pentru intregul grup si pentru fiecare site din grup.

Schimbarea are loc dupa ce Departamentul Internet al BRAT a decis, intr-o adunare generala desfasurata in martie, redefinirea grupurilor de siteuri, detaliile in acest sens urmand sa fie lamurite in cadrul unei alte adunari generale, la sfarsitul acestei luni. Grupurile de siteuri urmeaza, de asemenea, sa fie redenumite, astfel incat numele grupului sa fie unul generic, nu unul al unui site, pentru a evita confuziile. Tot in urma adunarii generale din martie, siteurile sunt definite dupa principiul "un site=un domeniu".

Pana acum, rezultatele siteurilor si grupurilor de siteuri erau afisate laolalta, grupurile purtand numele unui site important si incluzand alte siteuri conexe, ceea ce a dus, in trecut, la dispute privind duplicarea cititorilor si cresterea artificiala a traficului pentru un site sau un grup.

Saptamana trecuta, timp de o zi, SATI a afisat doar rezultatele fiecarui site in parte, desfiintand practic, temporar, grupurile de siteuri, insa a revenit la modul vechi de listare in urma protestelor venite din partea unor membri.