Abonatii la serviciile de televiziune prin satelit Dolce ai Romtelecom vor avea acces gratuit timp de doua luni, incepand de vineri, la inca un canal de sport apartinand Boom, Boom Sport One, perioada dupa care canalul va fi disponibil pe baza de abonament, potrivit unui acord comercial semnat intre Romtelecom si DTH Television Grup, companie detinatoare a marcii Boom, anuntat joi de operatorul de telecomunicatii. Canalul TV difuzeaza live si in exclusivitate meciurile din campionatele de fotbal ale Italiei, Serie A si Spaniei, Primera Division, Preliminariile din America de Sud pentru Cupa Mondiala FIFA din 2010, si incepand din luna august, Liga Campionilor.

In urma acordului, abonatii la televiziunea prin satelit ai Romtelecom vor dispune de pana la 10 meciuri de fotbal live, pe saptamana, pe langa cele deja oferite prin actuala oferta Dolce.

“Prin acest parteneriat comercial, le oferim clientilor nostri posibilitatea de a avea acces la mai mult continut de calitate, continuand strategia de a ne rasplati clientii cu pachete suplimentare", a declarat Joerg Zeddies, Director Executiv Comercial, segment rezidential, Romtelecom.

Anterior acestui anunt, in presa locala s-a vehiculat faptul ca Romtelecom ar putea prelua Boom. In luna februarie a acestui an, surse din piata au declarat pentru Mediafax, citata de Business Standard, ca Romtelecom ar putea plati 50 milioane euro pe Boom TV, in urma unui acord semnat intre cele doua companii in acest sens.

Conform informatiilor de pe site-ul propriu, Boom este singura platforma de televiziune prin satelit din Romania care ofera canale TV proprii (8 canale TV), cu peste 200.000 abonati in luna octombrie a anului trecut.

Romtelecom avea 724.000 abonati la serviciile de televiziune digitala prin satelit Dolce in primul trimestru din acest an, in crestere mai redusa fata de anii anteriori. Veniturile Romtelecom au scazut cu 8,1% in primul trimestru din 2009 pana la 201,4 milioane euro, fata de perioada similara din 2008.