UPC Romania a lansat in oferta sa digitala un nou canal de televiziune, cu tematica educationala - Da Vinci Learning. Potrivit unui comunicat al companiei, grila de programe a postului include trei sectiuni, dedicate pe rand copiilor, familiei si adultilor.

„Ne adresam intregii familii, de la cei mici la cei mari, astfel ca ne programam atent emisiunile in functie de nevoile fiecaruia. De exemplu, cei mici pot invata despre matematica, despre biologie, despre fizica si despre multe alte subiecte, intr-un mod foarte distractiv si inteligent", afirma Ferdinand Habsburg, managing director Da Vinci Learning, citata in comunicat.

Programele difuzate in timpul zilei se adreseaza intregii familii, adultii putand urmarii si emisiuni dedicate, care trateaza subiecte precum lumea nano, momente revolutionare ale stiintei si istoriei umanitatii sau biografii celebre.

Da Vinci Media GmbH este o companie independenta, nefiind parte a unui concern media mai mare. DVL este on air din septembrie 2007 in: Polonia, Romania, Ungaria, Turcia si Bulgaria si va fi lansat in a doua jumatate a anului 2009 in Rusia, Ucraina, Republica Ceha si Slovacia.

Retelele UPC Romania deservesc, in prezent, aproximativ 1.250.000 de clienti in 200 de orase.