Televiziunea publica si-a revendicat 14 dintre premiile celei de-a 19-a editii a Galei Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR), ce a avut loc luni seara. Realitatea TV si Antena 3 au primit cate patru premii, iar Antena 1, The Money Channel si Prima TV - cate un premiu, potrivit informarilor remise marti de aceste posturi.

Potrivit Antenei 1, marele premiu al juriului APTR a fost acordat emisiunii Antena 3 "Reporter Special", coordonata de Vlad Petreanu. Antena 1 a luat un premiu pentru "televedetele anului", acordat prezentatorilor Observatorului, Alessandra Stoicescu si lui Lucian Mandruta, iar Antena 3 a mai obtinut premii pentru cel mai bun jurnal (stirile Antenei 3), pentru talk-show (La Ordinea Zilei - Dana Grecu si Radu Tudor) si pentru "One man show" (Mircea Badea).

La randul sau, Realitatea TV a obtinut premiul special al juriului, acordat presedintelui grupului Realitatea-Catavencu, Emil Hurezeanu. Postul a mai obtinut premiul pentru documentar politic (Vanatorii de talibani - Adelin Petrisor), premiul pentru ancheta (materialul "Cu'n picior in apa si altul in groapa" - Camelia Moise) si premiul "Conditia Umana" (materialul "Integrat sub pamant") - reporterul Vali Stirbu.

Postul anuntase in prealabil ca nu va participa la sectiunea stiri a premiilor APTR, deoarece nu a fost informat cu exactitate in privinta criteriilor de jurizare a acestor programe.

Din acelasi trust, postul The Money Channel a primit un premiu pentru emisiune economica, pentru emisiunea "Unde investim in 2009? Cum economisim in 2009?"

Televiziunea publica a luat cele mai multe premii - sapte pentru TVR 1 (scenografie, imagine, interviu, magazin de divertisment, talk-show, film de fictiune si documentar politic), doua pentru TVR 2 (pentru emisiune muzicala - Horia Moculescu, respectiv reportaj - Codruta Angelescu), doua pentru TVR Cultural (emisiune culturala, montaj), unul pentru TVR Timisoara (emisiune-portret) si Premiile Senatului APTR pentru intreaga activitate (realizatoarea Luminita Constantinescu si Nicolae Baltaretu, de la TVR).

Prima TV a primit, la randul sau, un premiu pentru cea mai buna emisiune pamflet - Mondenii Show.