Gigantul media american Time Warner a anuntat ca board-ul a aprobat separarea totala de grup a diviziei de internet AOL care va fi listata la bursa pana la finalul anului, scrie Bloomberg. AOL a fuzionat cu Time Warner in 2001, afacerea parea atunci una extrem de buna, dar s-a transformat intr-o catastrofa, din cauza pierderilor inregistrate de America On Line.

Time Warner spune ca miscarea va ajuta ambele companii sa fie mai eficiente si mai flexibile. In prezent, Time Warner detine 95% din AOL, iar restul de 5% e detinut de Google. Time Warner va cumpara in trimestrul al treilea si participatia Google la AOL.

AOL va fi apoi o companie de sine - statatoare care se va concentra pe brandurile si serviciile legate de internet, dar si pe afacerile din publicitate.

AOL si Time Warner au fuzionat in 2001, miscarea fiind vazuta ca vizionara la acea vreme, ca incercarea de a combina vechile media cu noile media. Totusi, afacerea s-a dovedit una dintre cele mai mari dezastre economice din istorie, AOL pierzand clienti dar si bani multi.