Fundatia Freedom House Romania, in parteneriat cu Departamentul pentru Afaceri Europene si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, a lansat incepand de marti, 26 mai, cea de-a treia editie a programului pentru jurnalisti “Bursele Europene JTI", se arata intr-un comunicat al organizatiei neguvernamentale.

Bursele Europene JTI le ofera jurnalistilor oportunitatea de a intelege cum functioneaza institutiile europene si cum este abordata tematica europeana de media occidentala. Programul include un training cu profesionisti ai relatiilor europene, o calatorie de studii, de o saptamana, la Bruxelles, pe durata careia vor avea loc intalniri cu oficialitati ale institutiilor Uniunii Europene, si stagii de pregatire profesionala, timp de 3 saptamani, in cadrul unor prestigioase organizatii de presa europene.

La acest program se pot inscrie jurnalisti din presa scrisa, radio si TV specializati in domeniile economic, politic si social, care au maxim 35 de ani si o experienta profesionala de minim trei ani. Cunoasterea limbii engleze este obligatorie, iar cea a limbii franceze constituie un avantaj.

Data limita de depunere a dosarelor de inscriere este miercuri 1 iulie 2009 (inclusiv). Toate inscrierile vor avea in titlu mentiunea «pentru Bursele europene JTI». Preselectia candidatilor se va face pe baza dosarului de inscriere, iar selectia pe baza unui interviu.

Bursele Europene JTI au fost lansate in 2007, continuand o traditie initiata de Freedom House in anii ‘90. Stagiile de pregatire pentru jurnalisti, finantate initial de guvernul SUA, au devenit in anul 2000 „Bursele JTI pentru Jurnalisti”. Obiectivul acestui program a fost cresterea gradului de profesionalism al jurnalistilor romani si incurajarea vocilor independente din presa romaneasca.

Pentru depunerea dosarelor si obtinerea de informatii suplimentare, va puteti adresa Fundatiei Freedom House.