Cei mai multi dintre consumatorii de continut video online nu platesc pentru a accesa astfel de continut, potrivit unui studiu, in timp ce un altul arata ca peste 90% din continutul existent pe platforma de microblogging Twitter este produs de numai 10% dintre utilizatorii acesteia. Iar o analiza Moody's investigheaza costurile operationale ale ziarelor americane si constata ca numai 14% dintre acestea sunt alocate productiei de continut.

  • Continutul video online este urmarit de jumatate dintre posesorii de PC, dar cei mai multi dintre acestia nu platesc pentru a accesa astfel de continut, potrivit unei cercetari Futuresource Consulting, citata de Broadbandtvnews.com. Potrivit sursei citate, aproape doua treimi dintre participantii la studiu din SUA, Marea Britanie, Franta si Germania au declarat ca au urmarit continut video online, 14% dintre respondentii din Marea Britanie si 16% dintre cei americani facand acest lucru in mod regulat.
  • Doar 10% dintre utilizatorii platformei de microblogging Twitter genereaza peste 90% din continutul acesteia, potrivit unui studiu Harvard Business School, citat de Reuters. Acesta arata ca peste jumatate dintre utilizatorii Twitter posteaza cel mult 1 mesaj la fiecare 74 de zile. Studiul argumenteaza ca pentru companii este foarte dificil sa foloseasca Twitter drept un instrument de evaluare a opiniei publice, insa un reprezentat al HBS, citat de Reuters, afirma ca Twitter poate fi util cand companiile trebuie sa raspunda unor preocupari ale consumatorilor si cand vor sa-si promoveze promotiile in randul utilizatorilor care le urmaresc pe Twitter.
  • Numai 14% dintre costurile operationale ale publisherilor de ziare din SUA sunt alocate, in medie, productiei de continut, in timp ce aproximativ 70% dintre acest costuri sunt alocate distributiei si activitatilor corporatiste, iar 16% - vanzarii de spatiu publicitar, potrivit unei analize realizate de John Puchala, analist si vicepresedinte al Moody's, citat de blogurile Reuters. Potrivit sursei citate, acest dezechilibru general in structura costurilor afecteaza flexibilitatea industriei de presa scrisa, in conditiile in care aceasta este afectata de criza economica, de migrarea cititorilor spre mediul online si de scaderea publicitatii.