Guvernul de la Belgrad a anuntat vineri ca institutiile media vor primi ajutor financiar de la stat pentru a putea face fata crizei economice, un pachet de masuri in acest sens urmand a fi adoptat in urmatoarele doua saptamani, precizeaza vicepremierul Bozidar Delic, potrivit portalului sarb B92.net.

Mass-Media este cel de-al doilea sector din Serbia care beneficiaza de sprijin de la stat, dupa industrie, potrivit oficialilor guvernamentali.

Prim-ministrul sarb Mirko Cvetkovic va convoca o intalnire saptamana viitoare, cu scopul de a gasi cele mai bune modalitati de a sustine acest sector. Chiar daca o serie de propuneri au fost deja inaintate, vicepremierul Delic nu a dorit sa ofere mai multe detalii inainte de adoptarea unor masuri concrete, agreate de toti reprezentantii grupului de lucru. Acesta a specificat doar ca "se analizeaza toate posibilitatile", intrucat "bugetul este destul de sarac".

In cadrul reuniunii de vineri, oficialii guvernamentali au discutat si despre diversele presiuni exercitate asupra intitutiilor media, pe care acestia le-au calificat drept "inacceptabile". Mai mult, guvernul sarb a avertizat ca orice amenintare la adresa mass-mediei va atrage interventia organelor abilitate sa solutioneze problemele de acest fel.