Magnatul rus Alexander Lebedev, care a devenit, la inceputul anului, actionar majoritar la publicatia londoneza Evening Standard, ar fi in discutii avansate pentru achizitia cotidianului The Independent si a saptamanalului Independent on Sunday, potrivit Media Week. Informatii privind o astfel de preluare circula de mai multa vreme, insa sursele Media Week afirma ca in prezent discutiile sunt foarte avansate.

Potrivit surselor citate, conducerea Independent News&Media, publisherul celor doua titluri, poata discutii cu reprezentantii lui Lebedev pentru o posibila vanzare. Una dintre surse afirma ca exista deja o oferta pentru cele doua titluri si ca un acord ar putea fi incheiat pana la sfarsitul lunii.

Lebedev a preluat, la inceputul anului, 75% din actiuni la cotidianul Evening Standard. Saptamana trecuta The Guardian anunta ca un grup de jurnalisti rusi l-au dat in judecata pe magnat deoarece nu le-a platit salariile, "aruncandu-i in strada", in martie, dupa ce a inghetat planurile de a lansa o editie ruseasca a publicatiei britanice Dazed&Confuzed.