Tribunalul Bucuresti a decis ca Adevarul sa retraga de pe piata si sa suspende editarea si comercializarea volumului "Enigma Otiliei", dupa ce ziarul a fost chemat in instanta de editura Intact, informeaza Mediafax. Potrivit sursei citate, instanta a admis actiunea Jurnalului National, in parte, dispunand suspendarea editarii si comercializarii volumului pana la solutionarea procesului principal intentat de Intact impotriva Adevarul.

Solutia poate fi atacata cu recurs. Sursa citata precizeaza ca au fost respinse cerintele editurii Intact de blocare a conturilor Adevarul Holding.

Grupul Intact a anuntat, la finele lunii aprilie, ca va actiona in judecata cotidianul Adevarul "pentru concurenta neloiala, precum si pentru derularea fara drept a activitatilor de editare a romanului Enigma Otiliei de George Calinescu". Intact afirma ca Jurnalul National a cumparat de la societatea de gestiune CopyRo drepturile exclusive de editare asupra romanului respectiv, pe care Adevarul Holding l-a editat si difuzat impreuna cu ziarul Adevarul, tot in aprilie.

La inceputul acestei luni, Adevarul Holding a lansat, la Bucuresti, primul magazin dintr-un lant de librarii in care pune in vanzare produsele lansate de trust in colectiile sale de carte si film.