Ziarul Romania libera nu va mai aparea sambata, iar jurnalistii nu vor mai lucra vinerea, potrivit unui anunt facut luni in cadrul sedintei de redactie. Tot luni, Publimedia, divizia de publishing din cadrul Media Pro, a anuntat ca va pastra exclusiv online brandurile din portofoliul sau de publicatii locale, despre care s-a scris, recent, ca urmau sa fie inchise.

Romania libera: concedii fara plata, o saptamana pe trimestru

La sedinta de redactie ce a avut loc, luni, la Romania libera a fost anuntata si decizia ca fiecare dintre angajati sa-si ia, o data pe trimestru, concediu fara plata de o saptamana, potrivit redactorului-sef Dan Turturica. Acesta a afirmat pentru HotNews.ro ca renuntarea la editia de sambata, incepand de saptamana aceasta, "speram sa fie o masura temporara".

Dan Turturica a afirmat ca o mare parte din continutul editiei de sambata va intra intr-o editie de weekend ce va fi distribuita impreuna cu ziarul de vineri. El a precizat ca nu este o decizie redactionala, ci una administrativa si ca renuntarea la editia de sambata a fost de preferat altor masuri posibile.

Decizia vine dupa o serie de disponibilizari efectuate incepand din aprilie si alte masuri de reducere a costurilor.

Pana la publicarea acestui material, au mai scris pe tema deciziei de la Romania libera Reporter Virtual si Pagina de media.

PubliMedia International: numarul mare de vizitatori determina pastrarea brandurilor locale in online

Tot luni, divizia de publishing a Media Pro, PubliMedia International, a anuntat intr-o informare de presa ca va pastra brandurile locale - Clujeanul, Ieseanul, Bihoreanul si Hunedoreanul in varianta exclusiv online.

La inceputul lunii iunie a aparut informatia ca PubliMedia avea sa inchida aceste publicatii, insa, contactata de HotNews.ro, directorul companiei, Cosmina Noaghea, a afirmat atunci ca renuntarea la ziarele locale era "o varianta intre altele".

Cosmina Noaghea a afirmat luni pentru HotNews.ro ca saptamanalele Clujeanul, Ieseanul si Bihoreanul au aparut, astazi, pentru ultima data in versiunea tiparita, iar Hunedoreanul va aparea ultima data pe hartie marti, 30 iunie. Ea a afirmat ca in zilele urmatoare urmeaza sa se stabileasca in ce masura vor fi ajustate redactiile, daca va fi nevoie de acest lucru.

Alte doua publicatii locale ale PubliMedia, Sibianul si Banateanul, apareau deja de mai mult timp doar in varianta online.

Potrivit informarii de luni, "in urma evaluarii pietei de cititori si publicitate, am hotarit sa pastram brandurile locale in varianta online, avand in vedere ca numarul vizitatorilor unici in perioada ianuarie-mai 2009 a crescut cu 222% fata de aceeasi perioada a anului trecut".