CNA a amendat, miercuri, postul OTV cu 30.000 de lei pentru mai multe editii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct" in care s-a vorbit despre berea Red's si continutul ei nociv, fiind astfel incalcate reglementarile privind dreptul la propria imagine si informarea obiectiva a publicului. Postul Acasa TV a primit si el o amenda de 7.500 de lei pentru incalcarea drepturilor minorilor in emisiunea "Povestiri adevarate". CNA a anuntat, tot azi, ca va scoate din Codul audiovizual articolele care permiteau concursurile interactive, pentru a se alinia la Ordonanta Guvernului, noteaza Pagina de Media.

In editiile emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din zilele 9, 10, 11 si 22 iunie, moderatorul Dan Diaconescu si invitatii sai au vorbit despre riscul de imbolnavire cu cancer la care se expun consumatorii de bere Red's, din pricina E-urilor pe care aceasta ii contine, indemnandu-i chiar pe telespectatori sa investigheze la doctor o eventuala faza incipienta a bolii.

In urma unei sesizari primite de la producatorul berii Red's in Romania - Ursus Breweries, membrii CNA au analizat, miercuri, emisiunile moderate de Dan Diaconescu si au hotarat ca acestea incalca legislatia in vigoare privind informarea corecta si obiectiva a publicului, precum si dreptul la propria imagine.

Intr-un comunicat remis astazi HotNews.ro, Ursus Breweries arata ca prin plangerea inaintata CNA vor sa traga un semnal de alarma "in legatura cu anumite practici menite sa dezinformeze publicul prin prezentarea tendentioasa, lipsita de obiectivitate a unor informatii, in legatura cu un produs sau o companie".

Tot miercuri, CNA a amendat postul Acasa TV cu 7.500 de lei pentru incalcarea drepturilor minorilor in emisiunea "Povestiri adevarate".

Potrivit Pagina de Media, CNA a mai anuntat astazi ca va scoate din Codul audiovizual articolele care permit concursurile interactive, dupa ce in urma cu o saptamana guvernul le-a scos in afara legii printr-o ordonanta de urgenta.

Televiziunile si radiourile mai pot difuza jocuri de noroc sau concursuri interactive pana la 6 iulie.