Grupul Central European Media Enterprises (CME), ce controleaza in Romania televiziunile din reteaua Pro, ar putea reveni la profit net in 2011, pe masura ce piata publicitatii isi revine, a apreciat Adrian Sarbu, COO al CME, intr-un interviu acordat Bloomberg si preluat pe siteul grupului media.

Sarbu a declarat ca se asteapta ca piata sa inceapa sa-si revina la finele lui 2009 sau, in unele tari, in 2010. El a apreciat ca cel de-al doilea trimestru al anului a fost la fel de dificil ca precedentul si ca principalele piete pe care opereaza CME au suferit "in mod similar" din cauza crizei economice. Potrivit lui Sarbu, este de asteptat ca scaderea, in procente, in cel de-al doilea trimestru din 2009 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut sa fie similara celei inregistrate in primul trimestru.

Sarbu a declarat ca este increzator ca CME isi va indeplini obligatiile legate de datoriile pe care le are, datorii care se ridicau, la 31 martie, la 1 miliard de dolari.

Adrian Sarbu este citat, totodata, spunand ca in prezent se cauta o "solutie optima" pentru diviziile neprofitabile ale CME din Ucraina si Bulgaria, grupul avand in vedere sa creeze o noua entitate prin care sa separe cele doua operatiuni de celelalte pe care le opereaza, cu rezultate mult mai bune, pe pietele central si est-europene.

CME este pregatit sa opereze intre cinci si zece canale pe fiecare piata unde este prezent, dupa ce conditiile economice devin favorabile, a spus Sarbu. In conditiile in care publicatia poloneza Gazeta Prawna, citata de Bloomberg, a anuntat, in iunie, ca CME se numara printre companiile interesate sa cumpere o participatie la postul polonez TV plus, Sarbu spune ca achizitiile nu sunt o prioritate pentru CME.

In primul trimestru al acestui an, CME a inregistrat pierderi de 44,4 milioane de dolari. Grupul va anunta rezultatele pentru trimestrul al doilea la finele lunii iulie.