Ion Cristoiu a declarat luni ca va realiza emisiunea "Zig-Zag" de la Antena 3 pana la sfarsitul lunii iulie, cand va inceta si colaborarea pentru emisiunea "Stirea zilei": "...la sfarsitul lunii august voi lua o decizie daca mai revin sau nu (...) 99% nu ma voi intoarce in toamna", a spus Cristoiu, citata de Mediafax.

Intentia lui Cristoiu de a inceta colaborarea cu televiziunea trustului Intact vine in urma unui schimb de replici jignitoare intre jurnalist si Mircea Badea, moderatorul emisiunii "In gura presei" de la Antena 3.

"Daca conducerea postului nu s-a sesizat, cred ca nu mai vrea sa colaborez. Este reactia conducerii trustului la acest scandal. Mi se parea un gest de minima politete sa ma sune cineva din conducerea trustului sa ma intrebe ce s-a intamplat. Am vazut ca nu m-a sunat si am ajuns la concluzia ca nu se mai doreste sa colaborez. In decizia mea finala voi tine cont si de acest lucru", a explicat Ion Cristoiu.

El a spus pentru Mediafax ca va continua sa scrie editoriale la Jurnalul National.

  • UPDATE Responsabilii de comunicare ai Antenelor au precizat pentru HotNews.ro ca Sorin Oancea, directorul Antena 3, "si-a cerut scuze oficial, prin intermediul ziarului Ring. Domnului Oancea i-ar parea rau sa plece domnul Cristoiu de la Antena 3".

Scandalul a izbucnit in trustul Intact dupa ce Ion Cristoiu a realizat un interviu -cu Elena Udrea - pe care Mircea Badea l-a ironizat in aceeasi seara. Cristoiu a reactionat intr-un editorial publicat in Jurnalul National in care il acuza pe Badea ca injura la comanda si ca "sedea pe canapea si-si mirosea subtiorile". Badea i-a raspuns pe blogul sau ca "macar nu primesc ordine sa pup in cur".

Saptamana trecuta, el afirma intr-un interviu acordat ziarului Adevarul ca se gandeste sa paraseasca trustul Intact.

In decembrie 2008, Ion Cristoiu isi anunta retragerea din postura de invitat permanent al emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3, avand sa pastreze doar emisiunea Zig-Zag", despre care spunea ca "abordeaza alte teme decat cele politice".