Rodipet reactioneaza la atacul lansat de Adevarul Holding, care a anuntat ca sisteaza colaborarea cu distribuitorul de presa. Florin Lungoci, directorul general al companiei, a declarat pentru HotNews.ro ca datoria catre trustul de presa va fi platita. Totodata, acesta a declarat ca nu exista alti publisheri care sa fi sistat relatiile comerciale cu Rodipet.

Reprezentantul distribuitorului de presa a afirmat ca situatia nu este asa cum a fost prezentata de Adevarul.

"Adevarul ne-a transmis ca sisteaza difuzarea publicatiilor cu insert, adica a publicatiilor care sunt profitabile, livrand doar publicatiile care mergeau in pierdere. Noi nu am fost de acord, conducerea societatii luand decizia de a nu mai distribui nicio publicatie. Ori distribuim tot, ori nu distribuim nimic", a declarat Florin Lungoci.

El sustine ca nu exista alti publisheri care sa fi sistat relatiile comerciale cu Rodipet, subliniind ca in prezent este negociat contractul cu Jurnalul National. Adevarul a scris, miercuri, ca "si trustul Intact a sistat distribuirea Jurnalului National prin Rodipet la sfarsitul lunii iunie". UPDATE Sorin Stoian, director executiv Jurnalul National, a declarat pentru HotNews.ro ca publicatia a intrerupt livrarile prin Rodipet pana in momentul in care se va ajunge la un numitor comun in negocierile in curs de desfasurare.

In ceea ce priveste datoriile catre Adevarul, directorul general al Rodipet a spus ca nu stie daca acestea se ridica la 1,2 milioane de euro. "Valoarea trebuie luata cand exista luna inchisa. Trebuie sa existe un punctaj contabil. Cand va exista un punctaj contabil vom putea spune la cat se ridica datoriile catre Adevarul Holding", a precizat Lungoci.

"Exista bilete la ordin pana la jumatatea anului. Nu stiu daca cei de la Adevarul au luat in considerare si aceste bilete cand au calculat aceasta suma", a continuat Florin Lungoci.

Adevarul Holding a anuntat ca miercuri, 8 iulie, a sistat pe termen nedeterminat colaborarea cu distribuitorul de presa Rodipet (redenumit Network Press Concept sau Rodikiosk). Motivul invocat este "refuzul sistematic al conducerii Rodipet de a achita datoria de peste 1,2 milioane de euro fata de Adevarul Holding", precum si "demersul amintitei companii de a opri unilateral distribuirea produselor Adevarul Holding in Bucuresti si in tara, incepand cu data de marti, 7 iulie".

Tensiunile dintre grupurile de presa prezente pe piata romaneasca si Rodipet s-au intensificat incepand de anul trecut. Printre primii publisheri care au decis sa sisteze difuzarea publicatiilor proprii prin Rodipet au fost grupurile EMI si Media Sud, in toamna lui 2008. In mai a.c., Rodipet a anuntat ca a decis unilateral marirea comisionului platit de editori. Anuntul a fost urmat de catre o interventie a Clubului Roman de Presa, care a cerut distribuitorului sa-si asume datoriile pe care acesta le are fata de societatile de presa.

UPDATE 2 Catalin Tolontan a declarat, miercuri, pentru HotNews.ro ca datoriile Rodipet sunt una dintre cauzele pentru care Gazeta Sporturilor cauta sa obtina, in prezent, un credit bancar de un milion de euro.

Potrivit lui Tolontan, datoriile acumulate de Rodipet fata de Gazeta Sporturilor se ridica la circa 300.000 de euro. Mediafax scria, saptamana trecuta, ca la audierile in comisia de ancheta a cazului Ridzi-2 Mai un deputat l-a intrebat pe Catalin Tolontan daca GSP poarta discutii pentru contractarea unui credit bancar, Tolontan raspunzand pozitiv.