Inainte de ceremonia de omagiere a regelui pop, Michael Jackson, de marti de la Staples Center, prima zi a razboiul din Golf, scuzele prezentate public de fostul presedinte al SUA Bill Clinton si omagierea victimelor atentatelor din 11 septembrie au batut toate recordurile de audienta TV in SUA.

Ceremonia in memoria starului pop a fost privita la televizor de 31,1 milioane de telespectatori, fata de 85,6 milioane de persoane care au urmarit in 16 ianuarie 1991 inceputul razboiului din Golf, potrivit datelor institutului de masurare a audientei Nielsen.

59,3 milioane de americani au vazut la televizor omagierea celor 3.000 de victime ale atentatelor din 11 septembrie 2001 de la World Trade Center.

Discursul in care Bill Clinton isi cerea scuze dupa scandalul Monica Lewinsky a fost vizionat de 67,6 milioane de telespectatori in 1998.

Achitarea fostului campion de fotbal american O.J. Simpson, in cazul uciderii sotiei sale in 1995, a atras 53,9 milioane de telespectatori, iar funeraliile printesei Diana din 1997, 33,2 milioane.

Michael Jackson a batut recordul de audienta in timpul vietii cand 28 de milioane de telespectatori au urmarit achitarea sa in 2005 in procesul de pedofilie.

Si in restul lumii, ceremonia de adio organizata pentru Michael Jackson a atras audiente foarte mari. In Marea Britanie, canalul BBC 2 a avut un varf de sudienta de 4,5 milioane de telespectatori, in Spania peste 5 milioane au vazut ceremonia, iar in Germania aproape un sfert din populatie, 20 de milioane de persoane au vizionat transmisiile de la Staples Center.