UPDATE Ziarul Cotidianul va efectua o serie de schimbari la nivelul continutului editorial si va avea o structura diferita ce va fi anuntata in perioada imediat urmatoare, a declarat pentru HotNews.ro Doru Buscu, directorul editorial al grupului Realitatea-Catavencu. Acesta a dezmintit informatia vehiculata anterior de angajati ai ziarului, potrivit careia numarul de pagini al ziarului ar urma sa scada de la 16 cat are in prezent la numai opt. Jurnalistii de la Cotidianul au fost informati, joi, in legatura cu mai multe schimbari ce vor fi efectuate la ziar, inclusiv cu reducerea substantiala a salariilor in cazul multora dintre ei.

Primele informatii pe aceasta tema au fost postate pe blogul Reporter Virtual.

"Nu vor fi restructurari, acum discutam formula finala in urma aplicarii grilei" de reducere a salariilor, anuntata la nivel de grup in urma cu cateva zile, a spus Doru Buscu pentru HotNews.ro. Angajati ai redactiei afirmasera, in prealabil, ca la nivelul ziarului reducerile salariale sunt drastice, unora dintre jurnalisti fiindu-le redus salariu la "minim, adica 10 milioane" de lei vechi.

Doru Buscu a declarat ca numarul de pagini va ramane neschimbat, paginile vor ramane full color, dar ziarul va avea o structura diferita. Colectiile de carte Cotidianul vor lua o pauza de o luna - a doua jumatate a lunii iulie si prima parte din august - dupa care vor fi reluate, a mai spus el.

UPDATE 2:Pagina de media il citeaza pe Doru Buscu spunand ca reducerea salariilor la 10 milioane de lei vechi "se aplica in 23-24 de cazuri".

Scaderile "sub grila" se aplica in cazul in care "ii descarcam complet de atributiile pe print, cu optiunea de a lucra numai pe online", potrivit lui Buscu, citat de Pagina de media. Sursa precizeaza ca din cele 16 pagini ale ziarului intre 6 si 8 vor fi de comentarii.

UPDATE 3: Ciprian Ranghel, redactor-sef adjunct, a declarat pentru HotNews.ro ca si-a dat demisia, fara a comenta pe marginea deciziei sale.

Citeste mai mult pe aceasta tema pe Pagina de media si Reporter Virtual

Citeste si: Costi Rogozanu pe blogul sau: O zi trista pentru Cotidianul