Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat pentru HotNews.ro ca din viitorul sezon competitional prima liga de fotbal din tara nu se va mai numi Liga 1 Realitatea, intelegerea dintre cele doua parti fiind rupta de comun acord. In coada denumirii ar putea aparea numele unui producator de bere.

UPDATE Responsabilii de comunicare ai Realitatea TV au confirmat pentru HotNews.ro "incetarea de comun acord a contractului, masura justificata prin criza economica". Ei au precizat ca nu exista penalizari in urma acestei masuri, deoarece Liga a fost notificata in acest sens din timp, conform contractului - mai precis in luna mai a.c..

UPDATE 2 Sorin Enache, director general Realitatea-Catavencu, intr-o declaratie transmisa HotNews.ro:

  • "Intr-adevar, am folosit optiunea existenta in contract care ne permite sa nu mai continuam sponsorizarea. Este o decizie luata in conditii de criza, in care este prioritara reducerea costurilor. A fost o colaborare care ne-a adus si noua avantaje si de care am fost foarte multumiti, insa ar fi fost imoral, in timp ce suntem nevoiti sa taiem din salarii, daca am fi continuat cu plata acestor bani catre LPF. Conform contractului, noi i-am notificat pe partenerii nostri inca din luna mai despre decizia de a nu merge mai departe in sezonul urmator.”

"Din sezonul viitor campionatul nu se va mai numi Liga 1 Realitatea, am ajuns la o reziliere amiabila cu trustul respectiv. Cu toate acestea, nu pot sa ma plang, pentru ca nu duc lipsa de oferte. In momentul de fata am patru potentiali parteneri cu care negociez. Nu sunt presat de timp, nu am timp limita, neexistand ceva de genul ca trebuie sa semnez cu cineva pana incepe campionatul. Mai pot sa va spun ca dintre cei patru care doresc o colaborare cu noi, doi sunt producatori de bere", a declarat Dumitru Dragomir pentru HotNews.ro.

Valoarea intelegerii dintre cele doua parti era de 1,2 milioane pe an, iar la aceasta suma se adunau alte 10 procente dupa finalul fiecarui sezon (an competitional), contractul semnandu-se pentru o perioada de 5 ani. Daca totul mergea conform planului, Liga Profesionista ar fi trebuit sa primeasca 7,3 milioane de euro de la Realitatea.