Guvernul de la Londra si-a sporit cheltuielile de marketing si comunicare cu 43%, pana la 540 de milioane de lire sterline, in perioada aprilie 2008 - martie 2009, scrie The Guardian. Potrivit Marketing Magazine, guvernul britanic, prin Biroul Central pentru Informatii, devine astfel cel mai mare client de publicitate in mediile traditionale.

Marketing Magazine, citand date furnizate de Nielsen, compara cheltuielile de publicitate ale guvernului in publicitate traditionala (211 milioane de lire sterline) cu cele ale Procter&Gamble, care in aceeasi perioada a cheltuit 176,2 milioane de lire sterline pe piata britanica.

Potrivit The Guardian, Biroul Central pentru Informatii, care coordoneaza cheltuielile guvernului in publicitate, marketing si comunicare, si-a sporit cheltuielile in publicitate traditionale (TV, presa, radio) cu 35%, in anul incheiat in martie 2009, cheltuielile in marketing digital crescand cu nu mai putin de 84%, pana la 40 de milioane de lire sterline.

Printre altele, cresterea acestor cheltuieli este atribuita, potrivit The Guardian, inmultirii campaniilor guvernamentale de combatere sau de informare in probleme precum obezitatea, fumatul, siguranta rutiera sau schimbarile climatice. Sursa comenteaza ca aceste bugete au fost binevenite in randul media si al agentiilor de publicitate, in conditiile in care majoritatea companiilor isi diminueaza cheltuielile de marketing din cauza recesiunii.